Дата и час: Пет Сеп 10, 2010 3:39 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Игрова защита - каски, бронежилетки и др.
МнениеПубликувано на: Сря Окт 08, 2008 9:42 pm 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

На играта в Ардино изпробвахме концепцията за игрова защита на елементите Каска и Бронежилетка. За съжаление, процентът на играчи използващи каски беше нисък, а на бронежилетки- нулев, което не ни позволи да направим изводи за игровият ефект на концепцията.

Идеята, накратко е следната: единично попадение в каска, бронежилетка или плоча (на плейт кериър) не довежда до инкапацитирането на играча, а до "повредата" на защитното средство. Повредената екипиовка може да бъде поправена от инженер, по публикуваните правила.

Използващите каски споделиха, че попаденията в главата, които са имали, са били от откоси и не е имало случай на "спасяване". По този начин се оказва, че каската е ефективна само срещу заблудени куршуми или единично попадение от далечен откос или снайперски изстрел. Туй ще рече, че защитата, която предлага е доста ниска.

Когато разказах на играч, неучаствал в играта за това правило, той сподели опасения, че хората няма да си признават. Личното ми мнение, е, че бронезащитата няма никакво отношение към признаването. В среда, в която играчите се уважават и правят играта интересна за себе си и за всички други, дори подозрение в непризнаване ми се струва неуместно, осбено пък свързано с такъв игрови елемент, който, реално защитава играчите от инкапацитиране.

Предстои по-мащабно тестване на игровото изражение на изндивидуалната бронезащита. До тогава, очаквам вашите мнения! :)

Върнете се в началото

Заглавие: Re: Игрова защита - каски, бронежилетки и др.
МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 8:12 pm 
Аватар
 Профил

добре а защо трябва да се мисли,че като носиш каска и при попадение в нея се "поврежда" а ти си жив,то по-точно ти се повреждаш повече от самата каска в реална бойна обстановка,аз нося каска за да си пазя главата от едни такива близки откоси породени от немарливи играчи и от падащи отломки примерно ако играем някъде в Сграда или нещо друго което прелита транзит през терена
При попадение аз си ставам и си излизам независимо дали съм с каска или бронежилетка.....или и с двете *WASSUP* *WASSUP* *WASSUP*

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 8:43 pm 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

Става въпрос за специфични правила, прилагани само на определени сценарии.
Мога да дам пример с артилерията - в реалността може и да оцелееш на еди-какъв си терен, при еди-какъв си заряд и т.н. При нас подобни неща са трудно приложими и, затова засега се прилага 100% поражения, но с намален радиус. Номера е да се намери балансът м/у игра/реалност.
С бронежилетките и каските идеята е следната - след като някой има бронежилетка с плочи - нека си я носи и му тежи, и да го поти като пор, но поне да върши някаква друга работа освен за перчене. ;)
Получава се придобиване на предимство за сметка на недостатък (пак както с артилерийските удари) - имаш защита от случайни куршуми (досегашните наблюдения показват, че точно срещу такива са най-ефективни тези правила), но пък екипировката тежи повече и пречи повече. Балансирано е в известна степен. :)

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Окт 15, 2008 11:15 pm 
Аватар
 Профил

аз лично не бих сложил такива плочи,за какво са ми верно си е само да ми тежи,ама и досега не съм виждал някой цивилен да се разхожда по улиците с истински кевларени плочи.... m/ m/ m/

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Окт 16, 2008 12:35 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

kacka написа:
...ама и досега не съм виждал някой цивилен да се разхожда по улиците с истински кевларени плочи....

!?!? Кво!? *NO*

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Окт 16, 2008 10:14 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

Те цивилните бронежилетки, в огромната си част са за скрито носене. Ма не виждам какво общо има това с дискусията. Както и това, бронеплочите не са кевларни, а от метални или керамични елементи. Просто кевларните и други тъкънни елементи не се наричат плочи ;)

Да резюмирам- идеята на тези правила, беше ако някой носи персонална бронезащита, тя да има ограничено предпазващо действие срещу игровите поразяващи фактори. Това беше породено от желание да засилим главно геймисткият фактор, без особено от това да пострада (или дори да се повиши субективният фактор на) симулационизма.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 8:59 pm 
Аватар
 Профил

При следващата игра може да донеса моята за проба.
Изображение

О.Р.к-н Николов
Изображение
Изображение
Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Дек 04, 2008 11:19 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

Еха! Как съм я пропуснал тази снимка?!

Интересно, как ще си взаимодействат правилата за индивидуална бронева защита и тези за зонално поражение? Едно птиче ми каза, че Илийкатата Смерчов е внесъл "full battle rattle" със защита на слабините, яка и нараменници ;)

Хрумва ми за една отрицателна страна- силно пада ефективността на снайперистите срещу "бронирана" цел, хмм.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Мар 09, 2010 11:34 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

От последният пост по темата мина доста време. Минаха и няколко игри с правила за бронева защита. Наблюденията са следните:

1. Много малко хора ностят игрови средства за защита
2. Броневата защита не увеличава драстично оцеляемостта на носещият я. По-скоро предпазва от случайни попадения.
3. Броневата защита не е ставала повод за извънигрови проблеми, не е имало свързани с нея разправии или неясноти. Няма обвинения за непризнаване.
4. Често носещите бронева защита не я използват и при попадения в плоча или каска забравят за правилата и се обявяват за елиминирани.

Има тенденция броневата защита да стане неотменен елемент в игрите, които провеждаме. В бъдеще ще имаме повече данни, които да разгледаме статистически и да преценим до колко и как тя се отразява на играта.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Апр 27, 2010 11:15 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

На играта Скрита опасност доста хора използваха бронева защита. Ще се радвам, ако някой от тях сподели опита си!

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа