Дата и час: Пет Сеп 10, 2010 2:43 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Интересни багажни системи
МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 11:03 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

По мое мнение, тази система е едно от най-добрите възможни решения за неделна игра или за игра без интензивни преходи, разбира се за М16/4 оператори. Може би, ако имаше няколко MOLLE позиции отстрани щеше да ми харесва още повече.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 11:14 am 
 Профил

Брат ми в момента тества тази жилетка с 3-литров М.А.Р., дали няма да е удачна и за по-дълги игри.

Аз все още се колебая между Wasatch-a и един чест риг на Пантак, който е много сходен с този, пуснат от Цецо на първата страница от темата.

Изображение

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 11:38 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

Скоро Гаргата ще се сдобие с честригче, за каквото говориш, ще можем да го разгледаме всички ;)

Моите наблюдения са следните:

24-часов товар за топлият период включва: боеприпаси- поне 8 пълнителя, храна, вода (поне 3Л в основен резервoар), дъждобран/софтшел, евентуално- термобельо, имърджънси бланкет, ЛМП, малък резервоар с вода за смесване на изотонични напитки (напр 0,5l бутилка), нож, радиостанция, резервни чорапи, множество дребни неща, които няма да изброявам.

Оттук следват и изискванията към багажната система: да може да поеме тези неща и то по начин, който не пречи на ефективното водене на бойни действия (примерно, да е много изпъкнала напред, пречейки на залягането и пълзенето, да има достъп от почти всяко положение до пълнители и т.н.) ИЛИ ако не поема всичко- да е удобна за носене с малка раничка.
При варианта раничка, най-добре самата система да няма гръб и презрамките и да са възможно най-скромни, за да на перчат на презрамките на раницата. Същото важи и за системи за по-дълги от 24 игри- там съвместимостта с раница е още по-важна.
Да не забравяме, че нещо, което е удобно за няколко часа преход, може да се окаже убийствено за по-дълги периоди от време при големи натоварвания. Тук Пайкър и Бобсъна могат да споделят опита си с честриговете или Брани с разраненото рамо и Бергена.

За мен, друга МНОГО важна характеристика на багажната система е тя да позволява лесна циркулация на въздух и да не задържа телесна топлина. Особено силно това се усеща при големи натоварвания през топлият период.

Ако забелязвате, навсякъде говоря за топъл период, големи аеробни натоварвания и дълговременно непрекъснато използване. При други условия, изискванията към багажната система са много-по ниски и се покриват от по-широк кръг системи.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Яну 09, 2010 1:49 am 
Аватар
 Профил

Ето един интересен честриг,на мен ми хареса.В това чудо може да се сложат 16 пълнителя..

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Яну 09, 2010 9:58 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

Яко е, че може да се откопчава отпред. От друга страна най-крайните пълнители може да са ти почти буквално на гърба.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Съб Яну 09, 2010 10:02 am 
Аватар
 WWW  ICQ  Профил

Dragony написа:
От друга страна най-крайните пълнители може да са ти почти буквално на гърба.

Това е много тактикъл - за да може другарчето ти да взима от тях, ако закъса. ;)

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Чет Яну 14, 2010 11:45 pm 
Аватар
 Профил

Може ли още впечатления за багажната с-ма, за която Снайпа писа плс *DRINK*
Интересно ми е и има ли я в БГ и колко пари?
*DRINK*

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Пон Апр 26, 2010 10:39 am 
 Профил

Да се похваля. Поръчах си я експресно, стисках палци и дори вулкана не може да попречи ръчичките ми да докопат ей това чудо на Warrior преди Hidden Danger:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

По същество си е чест риг. Гърба може да се сваля и маха, както направих аз за Hidden Danger, защото носех голяма раница и реших че гърба ще ми пречи. Събира 8 пълнителя за М4. Най-крайние джобове не използвах да нося пълнители, а в левия краен джоб носих едната радиостанция за връзка с екипа, в крайния десен си носих пистолета.

Отпред на molle позициите закачих два средни карго джоба (по един от всеки край), джоб за радиостанцията (втората- за връзка с главното командване), 4 двойни (слагах само по един) джоба за пълнители за М4. Получи се нещо от сорта, само че + джоб за станция:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Чест рига има и джоб под предната част с два ципа, който използвах за набора от карти, разузнавателната информация, телефона, бележник и сгъваем нож.
Изображение

Бая неща носих в чест рига и пак ми остана място. Самия чест риг ми излезе 170 лева. Поръчахме го от UKTactical.com и дойде за 8 дни (скапан вулкан).

Прикачени файлове:
CCR-Combo300.jpg
CCR-Combo300.jpg [ 22.53 KIB | Прегледано 180 пъти ]

Изображение

Изображение
Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа